Marokkaanse salade

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers 2 sinaasaapels.
  • 2 Rasp de sinassappelschil.
  • 3 Plet de peperbolletjes.
  • 4 Plet de knoflook.
  • 5 Maak een vinaigrette met het sap van 1 sinaasappel, 1 kl geraspte sinaasappelschil, olijfolie, zout en peper.
  • 6 Leg de lamsfilet in een marinade van 2 el olijfolie, het sap van 1 sinaasappel, 1 kl geraspt sinaasappelschil, 1 kl honing, 1 kl zeezout en 1/2 kl geplette peperbolletjes. Zet 4 uur in de koelkast.
  • 7 Blancheer de doperwten beetgaar en laat schrikken met koud water.
  • 8 Breng de kippenbouillon aan de kook met 1 el olijfolie, gember, knoflook, kaneel, kurkuma, kerrie. Roer er de couscous en de rozijnen door. Neem van het vuur en laat 10 minuten rusten.
  • 9 Meng de meloen met de couscous en de doperwten. 1
  • 0 Grill de filet 4 minuten aan elke kant, laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer bij de couscous. Overgiet met vinaigrette.

Marokkaanse salade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept