Chutney van Stekelbessen

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de stekelbessen en verwijder de steeltjes.
  • 2 Snipper de uien.
  • 3 Doe de stekelbessen met de gesneden ui in een pan met dikke bodem, met net voldoende water om aanbakken te voorkomen.
  • 4 Breng tot het kookpunt en kook 20 minuten tot alles zacht is. Doe er de rozijnen, het zout, het gemberpoeder, de kruiden en de helft van de azijn bij. Laat nog 20 minuten zachtjes verder stoven, tot het begint te dikken.
  • 5 Voeg er suiker en de rest van de azijn bij en roer tot alles oplost. Laat nog 20 minuten inkoken en roer af en toe om.
  • 6 Doe de chutney in potten en laat 2 tot 4 weken staan - dat bevordert de intensiteit van de smaak - voor u hem gebruikt.

Chutney van Stekelbessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gelei van aalbessen en stekelbessen
30 min
Bekijk recept
Koolvis met kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeientaart
75 min Nagerecht
Bekijk recept
Soepje van vers fruit met Wortegemsen
0 min Nagerecht
Bekijk recept

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taartjes met duo van pensen en mangochutney
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mangochutney
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept