Krokante grietfilet

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de zongedroogde tomaatjes in héél kleine stukjes (bewaar de marinade).
  • 2 Snipper de basilicum fijn.
  • 3 Verkruimel de beschuiten.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 5 Doe de zongedroogde tomaatjes samen met een blik gepelde tomaten in een pannetje en laat zachtjes garen. Voeg er een eetlepel maïszetmeel (opgelost in een beetje water) aan toe en breng op smaak met peper en zout. Doe de gesnipperde basilicum op het laatst bij de saus.
  • 6 Meng het broodkruim en 50 g geraspte parmezaan en kruid met wat peper. Lepel er wat van de marinade van de zongedroogde tomaatjes bij tot er een crumble ontstaat.
  • 7 Leg de grietfilet op een werkvlak. Bestrijk de filets met de crumble. Leg de visfilets in een beboterde ovenschaal en zet die 25 tot 35 minuten in de oven.
  • 8 Serveer met pasta en de tomatensaus. Strooi er vlak voor het serveren nog wat parmezaan over.

Krokante grietfilet is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Grietfilet of Lotte met bieslooksaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grietfilet op een bedje van witloof
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Brandade van garnalen met grietfilet
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grietfilet met ostendaisesaus en tagliatelle
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept