Gratin van rabarber en aardbeien

5
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de vezelige schil van de rabarber. Snij de stengels in stukken van 3 cm.
  • 2 Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze.
  • 3 Splijt het vanillestokje.
  • 4 Stoof de rabarber met de fijne suiker enkele minuten in een klontje boter. Voeg er de aardbeien aan toe en roer om. Haal van het vuur.
  • 5 Breng de melk met het gespleten vanillestokje aan de kook. Klop de eieren met de suiker glad in een sauspannetje. Haal het vanillestokje uit de melk en giet die langzaam bij het eimengsel onder voortdurend roeren met een spatel. Zet het sauspannetje op een zacht vuurtje en blijf roeren tot de crème bindt en aan de spatel blijft hangen. Haal het pannetje van het vuur. Doe er de room en 1 eetlepel rum bij en meng voorzichtig.
  • 6 Verdeel het fruit over een vuurvaste schaal. Besprenkel het met 1 eetlepel rum en laat evenintrekken. Giet de crème over het fruit en bestrooi met wat poedersuiker. Zet de schaal onder de grill en laat lichtbruin kleuren. Bestrooi met poedersuiker en dien warm op.

Gratin van rabarber en aardbeien is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept