Taartjes met citroencrème

4
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrijk 4 vormpjes met boter, bestuif ze met bloem en zet ze in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Verdeel het kant-en-klaar deeg in vier porties. Leg het in de vormpjes.
  • 4 Boen het limoentje schoon. Trek met een dunschiller de schil in fijne reepjes. Pers het limoentje en ook de citroen uit.
  • 5 Bak dedeegbodempjes 15 minuten blind inhet midden van de oven. Laat zeafkoelen op een rooster.
  • 6 Breng de melk aan de kook.
  • 7 Klop de eierdooiers wit-schuimig met de suiker. Strooi er de bloem bij en roer glad.
  • 8 Voeg er het citroen-, limoensap en de zestes aan toe. Schenk er een pollepel kokendhete melk bij en roer stevig.
  • 9 Schenk er de rest van de hete melk bij en roer weer mooi glad. 1
  • 0 Zet de pan op het vuur. Verwarm tot de crème bindt. Blijf stevig roeren. 1
  • 1 Laat 5 minuten afkoelen. 1
  • 2 Schep de citroencrème in de voorgebakken taartbodempjes. Laat volledig afkoelen en opstijven.

Taartjes met citroencrème is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Citroencrème met braambessen
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Blinitorentjes met citroencrème
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Millefeuille met citroencrème
30 min Gebak
Bekijk recept
Gegrilde Sliptong Met Avocado-citroencreme
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept