Krokante yoghurt-kaastaart met bessen

1
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de over voor op 180°C.
  • 2 Rasp en pers de citroen voor zeste en sap.
  • 3 Roer de boter met de suiker en vanillesuiker tot een lichte crème. Splits de eieren en voeg de eierdooiers één voor één bij het deeg. Hou de eiwitten apart.
  • 4 Zeef de bloem en het bakpoeder en meng het met de melk door de crème.
  • 5 Halveer het deeg en leg de ene helft in een met bakpapier beklede springvorm. Strijk glad en bak 15 minuten voor.
  • 6 Klop de eiwitten stijf met het citroensap en de poedersuiker. Lepel de helft ervan over de taart en strooi er de helft van de amandelschilfers over.
  • 7 Bak nog 15 minuten (onderwarmte) en haal de taart met papier uit de vorm.
  • 8 Herhaal deze stappen voor de tweede helft (of bak de helften tegelijkertijd).
  • 9 Rist de besjes van de steeltjes. Vermeng mascarpone, yoghurt, suiker, limoenzeste en sap. Week de gelatine in koud water. Verwarm 3 eetlepels van de crème en los er de gelatine in op. Vermeng de 2 crèmes met de besjes. 1
  • 0 Klop de room lobbig en spatel door de afgekoelde mascarponecrème. 1
  • 1 Leg één taartbodem terug in de springvorm, lepel er de vulling in en dek af met de tweede bodem. 1
  • 2 Laat 1 à 2 uur in de koelkast koud worden.

Krokante yoghurt-kaastaart met bessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept