Zoete soufflé met kirsch

6
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • 2 Kwast of wrijf zes soufflévormpjes in met boter en bestrooi de bodem en de wanden met fijne suiker.
  • 3 Doe de bloem in een kom en roer ze met een scheutje melk tot een glad papje.
  • 4 Verwarm de rest van de melk met de rest van de suiker en de boter.
  • 5 Breng kort aan de kook.
  • 6 Schenk de hete melk bij het bloempapje en roer glad.
  • 7 Schenk de crème weer in de pan en breng al roerend opnieuw aan de kook.
  • 8 Roer er, van het vuur af, een na een de eierdooiers en ten slotte de kirsch door.
  • 9 Klop de eiwitten stijf. 1
  • 0 Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag. 1
  • 1 Verdeel het over de ingevette vormpjes, maar doe ze niet overvol, want een soufflé moet kunnen rijzen. 1
  • 2 Zet ongeveer 10 minuten in het midden van de oven. 1
  • 3 Strooi er wat gezeefde poedersuiker op, zonder ze helemaal uit de oven te halen. 1
  • 4 Laat nog 5 minuten verder bakken. 1
  • 5 Serveer meteen.

Zoete soufflé met kirsch is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaiserschmarren met appelstroop-ijsmousse
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kirsch petitfours
2uur- Gebak
Bekijk recept
Kaasfondue
15 min-
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept