Rundergebraad met rode wijnsaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalotjes, snipper ze fijn.
  • 2 Pel en halveer de knoflook.
  • 3 Verwarm de oven op 180°C.
  • 4 Braad het vlees rondom aan in de geklaarde boter.
  • 5 Kruid het met peper en zout.
  • 6 Leg het in een braadslee, met de sjalotsnippers, knoflook en rozemarijn.
  • 7 Besprenkel alles met de olijfolie.
  • 8 Zet 25 tot 30 minuten in het midden van de oven, op 180° C.
  • 9 Bedruip tussendoor met het braadvocht. 1
  • 0 Haal het vlees uit de oven en laat het onder aluminiumfolie tenminste 10 minuten rusten vooru het aansnijdt. 1
  • 1 Blus intussen de braadslee met de wijn. 1
  • 2 Schraap het aanbaksel goed los.  1
  • 3 Schenk door een zeef in een steelpannetje. 1
  • 4 Druk de sjalotjes en de knoflook goed uit. 1
  • 5 Laat de wijnsaus tot de helft inkoken. 1
  • 6 Doe er de vleesfond bij. 1
  • 7 Laat 2 minuten stevig doorkoken. 1
  • 8 Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter. 1
  • 9 Snij het vlees in plakken en serveer het met de saus.

Rundergebraad met rode wijnsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Parmentiergehakt met groenten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rundergebraad met groenten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rundergebraad met ansjovissaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rundergebraad met wijnsaus en een groentekrans
35 min Voorgerecht
Bekijk recept