Lentegroenten

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de peultjes.
  • 2 Verdeel de broccoli in roosjes, spoel ze.
  • 3 Schil de raapjes, snij de grote in kwartjes.
  • 4 Schraap de wortelen, laat er wat groen aan, snij ze overlangs tot op 3/4 doormidden.
  • 5 Doe de groenten apart in stoommandjes: leg bij de peultjes een paar takjes bonenkruid, bij de worteltjes een paar blaadjes verse munt, kruid de raapjes met een mespunt geplette komijnzaadjes.
  • 6 Stoom de groenten apart gaar, zodat u de gaartijd beter kunt controleren.
  • 7 Peultjes hebben genoeg aan 10 minuten stoomtijd, voor jonge worteltjes mag u er een paar minuten bij tellen.
  • 8 De raapjes en de broccoli hebben -naargelang van de dikte van de stukjes- 15 tot 20 minuten nodig.
  • 9 Kruid de groenten pas achteraf met peper en zout. 1
  • 0 Bij de broccoli kan ook een snuifje foelie of nootmuskaat. 1
  • 1 Serveer de groenten puur, of voor de liefhebbers met een lichte bechamelsaus.

Lentegroenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met lentegroenten en zeevruchten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met lamsham en lentegroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met lentegroenten en zeevruchten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met lamsham en lentegroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept