Citroensoufflé

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 2 Roer 100 g zachte boter met 60 g poedersuiker en 40 g gezeefde bloem tot een homogeen deeg.
  • 3 Verwarm in een pannetje 300 ml melk. Roer er beetje bij beetje het deeg door. Laat het nog heel even op het vuur, tot het deeg van de bodem loskomt.
  • 4 Meng er, van het vuur af, het sap van 4 citroenen door, en de geraspte schil van 2 citroenen. Klop er dan één na één 5 eidooiers door.
  • 5 Klop 6 eiwitten met een mespuntje zout en 40 g poedersuiker tot sneeuw en spatel ze door het deeg. 
  • 6 Vet individuele vormpjes in met boter. Vul ze voor driekwart met deeg en strooi er kristalsuiker over. Zet 20 à 25 minuten in de op 200° C voorverwarmde oven.
  • 7 Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Citroensoufflé is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Citroensoufflé
55 min Nagerecht
Bekijk recept

Citroensoufflé
55 min Nagerecht
Bekijk recept