Tarbot in champagnesaus

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Schil de raap en de wortelen. Snij ze, samen met de prei en de courgetten, in fijne reepjes.
  • 3 Snipper de sjalotten.
  • 4 Stoom de wortel en raap 7 minuten. Doe er de rest van de groenten bij. Stoom ze nog 5 minuten.
  • 5 Meng het paneermeel met de kaas en 50g boter. Kruid met peper. 
  • 6 Beboter een ovenschaal. Leg er de tarbotfilets in. Kruid met peper en zout. Overgiet met de champagne. Bedek met aluminiumfolie. Laat 5 à 10 minuten garen in de oven. Haal de vis uit de oven. Vang de champagne op.
  • 7 Bestrijk de vis met het paneermeelmengsel. Bak goudbruin onder de grill.
  • 8 Roerbak de sjalotten 2 minuten in 10 g boter. Blus met de champagne. Laat het vocht tot de helft inkoken. Voeg er  de room aan toe. Laat opnieuw inkoken. Zeef de saus. Klop er de rest van de boter in blokjes door.
  • 9 Lepel de champagnesaus in de borden. Leg de tarbot in het midden. Garneer er de groentjes op.

Tarbot in champagnesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os met champagnesaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde Zeeuwse Oesters Met Champagnesaus En Kaviaar
20-30 min -
Bekijk recept
Champagnesaus
10-20 min -
Bekijk recept

Duo van tarbot en asperges, truffelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca van tarbot
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarbot Met Tijmsaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept