Makreeltartaar met kruidensalade

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de makreel in fijne blokjes. Vermeng ze met de bieslook, de sjalot, de olijfolie, het limoensap, peper en zout. Dek af en zet in de koelkast. 
  • 2 Vermeng voor de dressing de kaas met de melk. Kruid met zout, cayennepeper en honing. Klop de room stijf en spatel die erdoor. Zet in de koelkast. 
  • 3 Spoel en droog de sla en de kruiden. Snij of scheur ze wat kleiner. Vermeng ze. Roer een vinaigrette van twee derde olie en een derde azijn, peper en zout. Schep door de salade. 
  • 4 Schik de sla op de borden en schik er de tartaar bij; extra mooi wordt het met behulp van een dresseerring. Garneer met de kaasdressing. 

Makreeltartaar met kruidensalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene kruidensalade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tuinbonen-kruidensalade
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept

Tartaar Van Gerookte Makreel Met Bieslookroom
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van makreel met kruidenslaatje en geitenkaas
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van avocado met makreel
60 min Voorgerecht
Bekijk recept