Kiptajine met zoete aardappelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Pel en snipper de uien. Laat de rozijnen weken in water. 
  • 2 Verhit de olie in een tajine. Braad de stukken kip aan tot ze goudbruin zijn. Haal ze eruit en hou ze apart.
  • 3 Roerbak de uien 1 à 2 minuten. Doe er de aardappelen bij, samen met de amandelen en de hazelnoten. Roerbak 2 à 3 minuten. Voeg er de kip aan toe. 
  • 4 Doe er de koriander, de komijn en de gember bij. Kruid met peper en zout. Overgiet met de groentebouillon. Laat 20 minuten koken. Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze eraan toe. Laat nog 10 minuten koken. Breng op smaak indien nodig.
  • 5 Serveer heet, zet de tajine in het midden op de tafel. Garneer met een handvol kiemgroenten en geef er couscous bij.

Kiptajine met zoete aardappelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Marokkaanse kiptajine met couscous en kikkererwtensalade
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kiptajine met tutti frutti
30 min-
Bekijk recept
Marokkanse kiptajine
145 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept