Gevulde kip met ovenaardappeltjes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak voor de vulling de uien fijn. Spoel de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. 
  • 2 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 3 Fruit de ui glazig in een klontje boter. Voeg de mosterdzaadjes en de appelblokjes toe. Blus met 1 eetlepel citroensap en roerbak 2 tot 3 minuten. Kruid royaal met peper en zout. Snij de kipfilets overlangs in zodat er een soort van zakje ontstaat. Klap ze lichtjes open en schep op elke filet 2 eetlepels van de vulling. Vouw dicht en steek de randen vast met een cocktailprikker.  
  • 4 Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in partjes. Vermeng met 1 eetlepel citroensap, de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout. 
  • 5 Vet een ovenschaal in met olie. Leg de kipfilets in het midden en verdeel er de aardappelen rond. Bak 40 tot 50 minuten in het midden van de oven. Draai het vlees en de aardappelen na 20 minuten om.  
  • 6 Halveer de kipfilets en maak op elk bord een torentje van aardappel. Serveer naar smaak met partjes citroen en werk af met een takje groen. 

Gevulde kip met ovenaardappeltjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenaardappeltjes met gepaneerde vis
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonade met ovenaardappeltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaals Gebraad Met Ovenaardappeltjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaars met ovenaardappeltjes
0 min
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept