Konijnenrug met cantharellen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Pel de sjalotjes maar laat ze heel. Borstel de cantharellen goed schoon en hak de peterselie fijn. 
  • 2 Kruid de konijnenrug met peper en zout en leg 'm in een braadschotel. 
  • 3 Leg de sjalotjes rond het konijn. Bedruppel met olijfolie en bak 15 à 20 minuten in de oven. 
  • 4 Overgiet met de fond, verlaag de oventemperatuur naar 160° C en laat nog 35 à 45 minuten verder garen. Overgiet het vlees geregeld met het braadvocht. 
  • 5 Bak 5 minuten voor het serveren de cantharellen in een pan met boter. Roer er de peterselie door en breng op smaak met peper en zout. 
  • 6 Serveer het konijn met de cantharellen. 

Konijnenrug met cantharellen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept

Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden konijn met een puree van pastinaak en pruimencompote
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenrug met mosterdsaus
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpot van konijn
35 min Voorgerecht
Bekijk recept