Schelvishaasje met mosselen en gemarineerde venkel

8
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen. Snij de venkel in reepjes, de ui in ringetjes, de tomaat in blokjes. Spoel de mosselen grondig. Hak de bieslook. 
  • 2 Kook de aardappelen. Pureer ze met de helft van de room. Breng op smaak met peper en zout. Schep de puree in een ovenschaal. Zet, afgedekt; koel weg.
  • 3 Vermeng de venkel, ui en tomaat in een kommetje met olijfolie, de wijnazijn en een handvol bieslook. Kruid met peper en zout. Zet afgedekt, koel weg. 
  • 4 Laat de mosselen op een hevig vuur openkoken. Laat ze wat afkoelen, haal ze uit hun schelp. Zeef het kookvocht. Zet alles koel weg. 
  • 5 Spoel de vishaasjes, dep ze goed droog. Kruid ze met peper en zout. Leg ze op de aardappelpuree. Zet 15 minuten in de oven op 200° C.
  • 6 Breng het gezeefde kookvocht van de mosselen aan de kook met de rest van de room. Laat 1 minuut doorkoken. Leg de mosselen bij de vis en lepel er de roomsaus bij.
  • 7 Zet nog 5 minuten in de oven. Schep er de gemarineerde venkel bij. Werk af met plukjes verse kervel en serveer meteen.

Schelvishaasje met mosselen en gemarineerde venkel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schelvishaasje met mosselen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fishsticks
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp met gegrilde schelvis
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelvis met mosterdsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept