Gebakken schelvis met gekonfijt witloof

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het witloof in de lengte in fijne repen. Verhit 2 el olijfolie in een wokpan, voeg het witloof toe en roerbak kort. Voeg de geraspte gember en de sojasaus toe en laat op een zacht vuurtje verder garen. Kruid naar smaak met peper en eventueel wat zout.
  • 2 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Snij de velkant van de schelvis in met een scherp mes, om het opkrullen te voorkomen. Wentel elk stukje vis in wat olijfolie.
  • 4 Verhit een grillpan tot ze goed heet is. Schroei de vis eerst op de velkant dicht en daarna de andere zijde. Zet het vuur iets zachter en laat verder garen (reken een vijftal minuten). Kruid nog met peper en zout.
  • 5 Serveer de gebakken schelvis met het gekonfijte witloof en de basmatirijst.

Gebakken schelvis met gekonfijt witloof is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept