Brandade met schelvis en gerookte forel

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen gaar en breng in een andere pan gezouten water aan de kook. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in partjes.
  • 2 Leg de vismoten in het kokende water en zet het vuur zachter zodra het weer aan de kook komt. Pocheer de vis gedurende 7 minuten of iets langer naargelang de dikte.
  • 3 Giet de aardappelen af en prak ze niet al te fijn. Meng er 3 el olijfolie en de in reepjes gesneden forel door. Meng er nog de room, het citroensap en de bieslook onder en kruid met peper en zout.
  • 4 Smelt de boter in een pannetje. Schik, met behulp van een uitsteekring, wat van de brandade op een bord. Leg er de gepocheerde schelvis naast, werk af met de tomatenpartjes, de gesmolten boter en de gehakte peterselie.

Brandade met schelvis en gerookte forel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Brandade van gerookte makreel
30 min-
Bekijk recept
Puntpaprika's gevuld met kabeljauwpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
La Brandade De Morue
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
20 - 30 min -
Bekijk recept