Rode poon met couscous en paprika

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en ontpit de tomaat. Snij de courgette, tomaat, verse paprika en citroen in blokjes. Snipper de sjalot.
  • 2 Fruit de sjalot in olijfolie. Doe er de courgette, verse paprika, tomaten, citroen en rozijnen bij. Kruid met kurkuma, harissa, ras el hanout en kaneel. Laat even stoven. Blus met 200 ml bouillon en laat alles beetgaar stoven.
  • 3 Laat de couscous wellen (zie verpakking). Hak de munt, koriander en peterselie. Meng de kruiden met de groenten en de couscous.
  • 4 Snij de (uitgelekte) paprika’s in blokjes. Stoof ze even in olie. Doe er de room en de rest van de bouillon bij. Laat inkoken en mix glad. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Bak de vis goudbruin in olijfolie (2 minuten aan elke kant, of volgens de dikte). Kruid met peper en zout. Serveer met de couscous en de saus.

Rode poon met couscous en paprika is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept