Aardbeiencharlotte

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de aardbeien en verwijder vervolgens de kroontjes. Hou enkele aardbeien apart. Pureer de rest met een mixer en wrijf door een fijne zeef.
  • 2 Doe de gelatine in een steelpan met 3 eetlepels water. Laat op een zacht vuurtje smelten zonder te koken.
  • 3 Vet een springvorm in met boter.
  • 4 Klop de eieren, het eigeel en de suiker op tot een stevige mousse.
  • 5 Klop de slagroom lichtjes op.
  • 6 Breng de aardbeienpuree en tweederde van de slagroom over in een pot au bain-marie. Meng beide substanties voorzichtig, voeg de gelatine toe en breng de pot vervolgens over in een pan gevuld met ijskoud water om zeer vlug af te koelen.
  • 7 Roer tot de mousse begint te dikken en giet vervolgens over bakvorm met uitneembare bodem.
  • 8 Zet de mousse gedurende 10 uur in de koelkast, neem uit de vorm en plaats op een dienschotel.
  • 9 Bestrijk de randen met wat opgeklopte slagroom en druk daar de kattentongen in. Dek de oppervlakte af met de rest van de room en versier met de overgebleven aardbeien.

Aardbeiencharlotte is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiencharlotte
210 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeiencharlotte
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeiencharlotte
210 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeiencharlotte
45 min Nagerecht
Bekijk recept