Zeeduivel met prei

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snij de preiwitten fijn.
  • 3 Pers de citroen.
  • 4 Hak het bieslook fijn.
  • 5 Pocheer de filet van zeeduivel met de uisnippers, peper en zout, witte wijn, visfumet, citroensap en een derde van de fijngesneden prei. Let er goed op dat het vlees vast blijft, hou de vis even apart warm.
  • 6 Laat het pocheervocht tot de helft inkoken, voeg room toe, en laat nog even indikken.
  • 7 Blancheer de rest van de prei enkele seconden in kokend water, laat uitlekken en afkoelen. Laat de prei daarna in boter, peper en zout sudderen.
  • 8 Voeg de gestoofde prei bij de saus en werk bij met een klontje boter.
  • 9 Snij de vis in plakjes, schik op een voorverwarmde schotel, overgiet met de saus en bestrooi met bieslooksnippers.

Zeeduivel met prei is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met vijfkruidenpoeder
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min Voorgerecht
Bekijk recept