Wijting met sperzieboontjes
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
35 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Libelle Lekker
print
Ingrediƫnten
600 g wijtingfilet
50 g gerookte ham (in blokjes)
500 g sperziebonen
1 doosje tomatensaus (tomato frito)
1 el room
vloeiende bloem
boter
olijfolie
peper
zout
Bereiding
Haal de boontjes af. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken in een vergiet.
Bak de hamblokjes knapperig in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
Kruid de wijtingfilets met peper en zout. Bestuif ze lichtjes met vloeiende bloem. Bak ze 3 minuten aan elke kant, in hete boter.
Doe de tomatensaus met de room in een steelpannetje. Verwarm tot tegen de kook aan.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de boontjes 1 minuut. Doe er de hamblokjes bij en laat nog 1 minuut doorwarmen.
Verdeel de visfilets en de boontjes over voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en dien op.
Wijting met sperzieboontjes is een recept van
Libelle Lekker
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Groentesoep met chorizo »
Kip korma »
Hollandse roerbak met sperziebonen »
Peperkip uit de oven »
Visterrine met kappertjes en dragon »
Gebakken wijting met asperges en olijven »
GEPANEERDE WIJTINGFILET MET REMOULADESAUS »
Wijting bercy »