Wijting met sperzieboontjes

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de boontjes af. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken in een vergiet.
  • 2 Bak de hamblokjes knapperig in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
  • 3 Kruid de wijtingfilets met peper en zout. Bestuif ze lichtjes met vloeiende bloem. Bak ze 3 minuten aan elke kant, in hete boter.
  • 4 Doe de tomatensaus met de room in een steelpannetje. Verwarm tot tegen de kook aan.
  • 5 Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de boontjes 1 minuut. Doe er de hamblokjes bij en laat nog 1 minuut doorwarmen.
  • 6 Verdeel de visfilets en de boontjes over voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en dien op.

Wijting met sperzieboontjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visterrine met kappertjes en dragon
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken wijting met asperges en olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
GEPANEERDE WIJTINGFILET MET REMOULADESAUS
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wijting bercy
0 min
Bekijk recept