Gemarineerde ossenhaas met groene asperges

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng eerst alle droge ingrediënten voor de marinade: komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, cayennepeper. Doe er dan de natte bij: worcestershiresaus, sojasaus, rode wijn, limoensap en 2 teentjes knoflook. Leg het vlees in de marinade, dek af en zet 2 à 3 uur in de koelkast (keer het vlees ondertussen af en toe om).
  • 2 Meng de boter met de groene kruiden (peterselie, basilicum en bieslook) en 2 teentjes knoflook. Breng op smaak met peper en fleur de sel. Doe de kruidenboter op een vel plasticfolie, vorm een rol en draai dicht. Leg 2 à 3 uur in de koelkast.
  • 3 Spoel de asperges en verwijder de harde uiteinden. Blancheer de asperges kort in gezouten water, laat meteen schrikken onder koud water en uitlekken. Prik ze per vier op metalen spiesjes en bestrijk ze met wat olijfolie.
  • 4 Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Gril het 3 à 4 minuten aan elke kant. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij het daarna in dikke plakken. Gril ondertussen ook de asperges en het stokbrood.
  • 5 Snij het vlees in plakken. Leg er de asperges bij en kruid ze met peper en fleur de sel. Serveer met het geroosterde brood en de kruidenboter.

Gemarineerde ossenhaas met groene asperges is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept