Pastasalade met artisjok

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Maak de artisjokken schoon. Verwijder de harde buitenste bladeren en punten. Laat een stukje van de steel zitten. Schil de steel. Snij de artisjokken overlangs in vier partjes. Besprenkel ze meteen met citroensap. Plet de knoflookteentjes in een kommetje. Pel en halveer de ui en snij ze in dunne ringen. Snij de mozzarella in blokjes. Hak de tomaten en de olijven grof. Hak de peterselie fijn.
  • 2 Kruid de artisjokken met peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de artisjokken in 3 tot 4 minuten goudbruin.
  • 3 Lepel de rest van de olijfolie over de knoflook. Haal de artisjokken uit de pan en vermeng met de knoflookolie. Laat 15 minuten trekken en verwijder de knoflook.
  • 4 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • 5 Vermeng de tomaten en olijven met de mozzarella, de ui, de peterselie, de artisjokken, de pasta en de balsamico. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Schep de pasta in glaasjes of kommen en serveer.

Pastasalade met artisjok is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met tonijn
25 min
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met wilde roze zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept