Fish & chips

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes (dat gaat het makkelijkste met een mandoline). Spoel ze en dep ze goed droog.
  • 2 Maak de saus. Plet de hardgekookte eieren. Pel en snipper de sjalot. Snipper de verse kruiden. Hak de augurken en de kappertjes fijn. Meng alles met de mayonaise. Doe er de geraspte citroenschil bij. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • 3 Meng het paneermeel met de cayennepeper en zout. Wentel de visfilets eerst door bloem, dan door eiwit en tot slot door het paneermeel. Bak ze goudbruin in een mengsel van olie en boter.
  • 4 Bak ondertussen de chips in kleine porties krokant in de frituur. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met grof zeezout en serveer ze met een schep tartaarsaus, de vis en partjes citroen.

Fish & chips is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pascale Naessens' parmezaanchips met zaadjes
5 min Snack
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept

Kipreepjes met groene curry
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedels met citroenkruid
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekruid varkensgehakt in slablad
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelcurry met kokosmelk
35 min Bijgerecht
Bekijk recept