Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de ui, knoflook en groenten in stukjes. Doe er de wijn bij, het kruidentuiltje, de kruidnagels en de peper. Laat er het vlees 1 nacht in marineren.
  • 2 Verwarm de oven voor op 225°C. Dep het vlees droog en kruid met peper en zout. Schroei het dicht en leg het in een braadslee.
  • 3 Haal het klokhuis uit de appels en vul ze met jam. Zet ze rond het gebraad. Zet 40 minuten in de oven.
  • 4 Pel de sjalotten. Doe ze in een pan met 100 ml wildfond, wat boter, suiker en zout. Laat 15 min. koken onder deksel. Blus met 1 el balsamico en laat inkoken.
  • 5 Haal het vlees uit de oven en hou warm. Roer de braadresten los met de porto, 2 el balsamico en de rest van de fond. Laat inkoken tot de helft. Roer er 1 el jam door, kruid met peper en zout en klop er koude boter door.
  • 6 Schik alles op de borden en serveer.

Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met chorizo-tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Rucolasoep met aardappel en bacon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Cumberlandsauce
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept