Kip met vijgencompote

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Omwikkel de aubergines met aluminiumfolie en leg ze 30 minuten in de oven. Laat wat afkoelen.
  • 2 Verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Schep het vruchtvlees uit de aubergines en pureer het. Kruid met peper en zout.
  • 3 Snij de vijgen in stukjes en doe ze samen met de steranijs, het kaneelstokje en 2 à 3 el water in een pannetje. Laat ze zachtjes tot moes koken.
  • 4 Snij de kipfilets open en vul ze met de vijgencompote. Rol op en bind vast met keukentouw.
  • 5 Wentel ze door de bloem, dan door het ei en tot slot door paneermeel. Bak ze rondom aan in olie. Leg ze in een ovenschaal en zet 20 minuten in de oven.
  • 6 Bak de pompoenblokjes in olie. Kruid ze met peper en zout.
  • 7 Snij de kiprolletjes in plakken en serveer ze met de auberginepuree en de blokjes pompoen.

Kip met vijgencompote is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Brood met parmaham en vijg
10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vijgencompote
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stokbrood met vijgencompote en artisjok
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Vijgencompote
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept