Gefrituurde calamares

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de eieren los. Snij de inktvistubes in ringen.
  • 2 Verwarm de frituurpan op 175°C. Opgelet, als de pan warmer wordt, verbrandt het korstje voor de ring binnenin gaar is. Verwijder vooraf het mandje uit de frituurpan zodat de calamares er niet aan kunnen blijven plakken.
  • 3 Bestrooi de inktvisringen met een beetje zout.  Haal ze door de bloem en daarna door het ei.
  • 4 Bak de inktvisringen in porties goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de frituurpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Serveer dit hapje met partjes citroen en tartaarsaus of mayonaise.

Gefrituurde calamares is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kleine calamares
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Inktvis met friséesla en limoendressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fricassee van calamares en schelpdieren
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept