Linguine met asperges en gerookte zalm

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de citroenen schoon. Rasp de schil en pers de vruchten uit. Schil de asperges en snij ze in schuine stukjes.
  • 2 Breng water met zout aan de kook in een stoompan. Leg de asperges in het stoommandje en stoom ze in 3 minuten beetgaar. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  • 3 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af, maar bewaar 500ml van het kookvocht.
  • 4 Verwarm de boter met de mascarpone en roer tot een gladde saus. Voeg 2 el geraspte citroenschil toe en citroensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Doe de pasta, de asperges en het kookvocht bij de saus en warm weer op. snij de zalm in plakjes en verdeel ze over de pasta. Kruid met peper. Bestrooi met gesnipperde peterselie en serveer met geraspte parmezaan.

Linguine met asperges en gerookte zalm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept