Crostata ricotta

6
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg en bekleed er een met bakpapier beklede taartvorm mee. Duw goed tegen de randjes.
  • 2 Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker wit-schuimig. Meng de mascarpone, de ricotta en het maïszetmeel eronder.
  • 3 Spoel de citroen en rasp de schil. Pers het sap en voeg samen met de rasp toe aan de kaas.
  • 4 Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het kaasmengsel. Giet de vulling op de taartbodem en schuif de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 5 Laat afkoelen en ontvorm. Spoel de frambozen en versier de taart met de vruchten.

Crostata ricotta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Crostata pi pesce spada (zwaardvistaart)
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Crostata Met Geitenkaas En Peren En Chili-limoensiroop
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Helena's Crostata
30-60 min -
Bekijk recept