Linguine met zalm

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de groenten schoon. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in reepjes. Halveer de courgette, snij hem in plakjes. 
  • 2 Besprenkel de zalmfilet met 2 koffielepels citroensap. Laat 5 minuten marineren. Spoel de dille, schud goed droog en hak hem fijn. Dep de zalm droog met keukenpapier, snij hem in blokjes. Kruid met peper en zout. 
  • 3 Bak de visblokjes 2 minuten aan in een klontje boter. Haal de pan van het vuur. Besprenkel met de rest van het citroensap. Roer er de room door. Kruid met peper en zout en zet afgedekt opzij. Bestrooi de zalm vlak voor het serveren met dille.
  • 4 Blancheer de courgetteplakjes en de paprika 2 tot 3 minuten in gezouten water. Verfris meteen onder koud water en laat uitlekken. 
  • 5 Kook de linguine beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. 
  • 6 Verhit de olijfolie met de boter in een grote braadpan. Voeg er de groenten en de linguine aan toe en vermeng. Warm even door. Breng op smaak. Verdeel de pasta en de zalm over warme borden. Werk naar smaak af met plukjes dille en partjes citroen.

Linguine met zalm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept