Linzensoep met wortel en venkel

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de linzen en de bonen een nacht in water. 
  • 2 Breng de bouillon aan de kook. Voeg de uitgelekte linzen en bonen toe, kook ze in ongeveer 30 minuten gaar.
  • 3 Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel en halveer de ui, snij hem in staafjes. Maak de venkel schoon, verwijder het harde voetje, snij hem in fijne plakjes. Snij de worst in plakjes. 
  • 4 Doe de worst met de tijm, de laurier en de gesneden groenten bij de soep. Laat nog 10 minuten garen. Verwijder de takjes tijm en het laurierblad. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en zout. Werk af met verse tijm.

Linzensoep met wortel en venkel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Linzensoep met bleekselderij
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met spinazie en makreel
380 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met bloemkool
15 min-
Bekijk recept
Wortel-linzensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept