Eendenfilet met mirabellen

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vel van de filets kruisvormig in. Leg ze op hun velkant in een hete pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat ze 3 minuten bakken. Draai ze om, dek de pan af en laat nog 3 tot 5 minuten bakken op een middelhoog vuur.
  • 2 Laat de mirabellen uitlekken en vang het sap op.
  • 3 Hou de filets warm onder aluminiumfolie. Giet het vet weg.
  • 4 Verwarm in dezelfde pan de honing. Doe er 1 dl van het mirabellensap bij. Laat kort inkoken. Voeg er de gevogeltefond en de salie aan toe. Laat 2 minuten inkoken.
  • 5 Haal de salie eruit en werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.
  • 6 Doe de uitgelekte peperbessen en de mirabellen bij de saus. Breng ze op smaak. Laat nog 1 minuut doorwarmen.
  • 7 Snij het vlees in fijne plakjes. Lepel er de hete saus over. Serveer meteen met kroketjes of gestoomde aardappelen.

Eendenfilet met mirabellen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mirabelcrumble met kruiden
Nagerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous met kalkoen en chutney
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mirabellen-appeljam
Bekijk recept

Witlofcrème met gerookte eendenfilet
20 min
Bekijk recept
Gebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedelsoep met eend en jodiumhoudende bouillon
Bekijk recept
Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept