Pollak met lentegroenten

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de worteltjes schoon. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Snij de bieslook in ringetjes. Breek het harde gedeelte van de asperges en halveer ze. Halveer ook de visfilets. Kruid met peper en zout en bedruppel de vis met citroensap.
  • 2 Verhit de helft van de boter in een pan en fruit daarin de helft van de sjalotten glazig. Voeg de wortelen toe en laat ze 5 minuten zachtjes garen. Kruid met peper en zout. Voeg de asperges toe en laat 5 minuten mee garen. Giet de helft van de wijn en de helft van de kippenbouillon erbij en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
  • 3 Fruit de rest van de sjalotten in de rest van de boter in een pan. Leg de visfilets in de pan en overgiet met de rest van de wijn en de bouillon. Laat onder deksel 5 minuten stoven.
  • 4 Doe de erwten bij de rest van de groenten en laat nog 3 minuten sudderen. Meng de room erdoor en breng op smaak.
  • 5 Lepel het groentepannetje op de borden en leg er de visfilets op. Bestrooi vervolgens met bieslook en serveer meteen.

Pollak met lentegroenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met lentegroenten en zeevruchten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met lamsham en lentegroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pollak met een dille-roomsausje
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pollak met ham in papillot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
ROULADE VAN POLLAK EN SPINAZIE MET TOMATENCOULIS.
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
POLLAK IN NORMANDISCHE GARNITUUR
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept