Kip met avocado-witloofsalade

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm in een steelpannetje de kokosmelk met het sinaasappelsap, de honing en het limoensap. Roer het maïszetmeel los in een beetje koud water en doe het bij de kokosmelk. Laat 2 minuten zacht koken en roer voortdurend. Kruid met kerriepoeder en zout. Laat afkoelen.
  • 2 Spoel het witloof, verwijder het bittere hart onderaan en maak de blaadjes los.
  • 3 Halveer de avocado’s. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snij het in partjes. Besprenkel ze meteen met citroensap. Halveer de granaatappel en haal de pitten eruit.
  • 4 Kruid de kipreepjes met peper en zout en bak ze 5 minuten in een scheutje olie.
  • 5 Verdeel het witloof en het avocadovlees over diepe borden. Leg er de warme kipreepjes bij en lepel er de dressing over. Werk af met granaatappelpitten.

Kip met avocado-witloofsalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebraden kip, witloofsalade met rucola en sinaasappel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade met geitenkaas en sinaasappel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade met walnoten en roquefort
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept