Fazant met paprikasaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de paprika’s en snij ze in blokjes. Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snij het in ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.
  • 2 Kruid de fazantfilets met peper en zout en braad ze kort rondom aan in boter of olie. Leg ze in een braadslee en laat ze 15 minuten verder garen in de oven.
  • 3 Pel de ui, snipper fijn en fruit glazig in het braadvet van de fazantfilets. Doe er de paprika, de chilipeper en de knoflook bij. Roerbak 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes toe. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Laat 10 minuten zonder deksel sudderen.
  • 4 Roer de zure room door de saus. Hak een handvol basilicum en voeg toe, samen met de parmezaan. Kruid met peper en zout. Schep om en laat nog even warmen onder het kookpunt. Leg de fazantfilets op de borden. Lepel er de hete saus bij en werk af met een blaadje basilicum.

Fazant met paprikasaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met tomaten-paprikasaus en gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met salami en tomaatjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept