Risotto met zeebaars

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de sjalot en stoof 'm glazig in olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels van een laagje olie voorzien zijn. Blus met de wijn en roer met een houten lepel tot alle vocht opgenomen is. Schenk er een pollepel warme bouillon bij en roer weer tot alle vocht opgenomen is. Werk zo verder tot de bouillon opgebruikt is (= ca. 20 minuten).
  • 2 Maak de asperges en peultjes schoon, snij ze in stukken en blancheer ze samen met de erwten 8 minuten in licht gezouten water (de kopjes van de asperges mogen er iets later bij). Laat schrikken onder koud water en uitlekken. Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met peper en grof zeezout.
  • 3 Schep de asperges, peultjes en erwtjes door de risotto en voeg de geraspte parmezaan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Dep de vis droog met keukenpapier. Bak 'm goudbruin (eerst op de velkant) in half om half-boter en olijfolie. Zet het vuur zachter, kruid met peper en zout en laat nog even in de pan.
  • 5 Serveer de risotto met de zeebaars en werk af met een takje kervel.

Risotto met zeebaars is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van zeebaars
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zeebaars met zoete rode peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept