Bloemkoolgratin met parmezaan

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Kook ze 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Prak de aardappelen grof. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • 2 Maak de bloemkool schoon en verdeel die in kleine roosjes. Blancheer gedurende 1 tot 2 minuten in gezouten water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Laat de mozzarella uitlekken en snij hem in stukjes.
  • 5 Schep de geprakte aardappelen voorzichtig door de bloemkoolroosjes. Verdeel het mengsel over vier ovenschaaltjes. Bestrooi met de mozzarella en geraspte parmezaan. Zet 20 minuten in de oven en serveer.

Bloemkoolgratin met parmezaan is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin blauwaderkaas
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Broccoli-bloemkoolgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin met puree en gehakt
Hoofdgerecht
Bekijk recept