Kip met honing-mosterdkorst

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Hou 1 eetlepel van de noten apart voor de afwerking, meng de rest met het broodkruim. Smelt de helft van de boter en meng met de mosterd en honing.
  • 2 Wentel de kip eerst door het honingmengsel en daarna door het broodkruim. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 3 Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met een klontje boter, de eidooier, peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar.
  • 4 Smelt de rest van de boter. Roer er de bloem door en laat even opdrogen. Giet er de melk bij en laat al roerend indikken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 5 Verdeel alles over de borden en werk af met de bieslook en de rest van de noten.

Kip met honing-mosterdkorst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwhaasje met mosterdkorst
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje met mosterdkorst en savooi
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met mosterdkorst en bietjes
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief met mosterdkorst
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept