Visgratin met grote garnalen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet af. Laat ze uitdampen. Snij de vis in stukken. Spoel de prei, snij in ringen.
  • 2 Smelt 2 el boter in een pan en stoof de prei 3 minuten aan. Bestrooi met bloem en roer goed. Giet er onder voortdurend roeren 400 ml melk bij en laat 10 minuten zachtjes indikken. Kruid met peper en zout en roer er de room door. Haal de pan van het vuur.
  • 3 Doe de vis, de garnalen en de peterselie in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met citroensap en overgiet met de saus.
  • 4 Stamp de aardappelen fijn. Verwarm de rest van de melk met een klontje boter en de kaas. Roer dit mengsel door de gestampte aardappelen en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Strijk de puree uit over de vis en maak ribbeltjes met een vork.
  • 5 Zet 35 minuten in de oven, tot de puree goudbruin is.

Visgratin met grote garnalen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visgratin met pangasiusfilet onder bleekselderij en kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makkelijke visgratin
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fish pie - visgratin
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Florentijnse Visgratin
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept