Zeeduivel in een jasje van chorizokruimels

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal het vel van de chorizo en hak ‘m fijn. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof, hak ze heel fijn. Doe de chorizo, het broodkruim, het paprikapoeder, de knoflook, amandelen en 1 à 2 kl boter in een maatbeker en mix tot een gladde pasta.
  • 2 Leg 4 stukken vershoudfolie open. Smeer op elk vel wat van de chorizopasta, zo lang als de stukken vis zijn en genoeg om ze rondom te bedekken. Leg de stukken vis op de chorizopasta en rol de folie strak toe. Leg een halfuur in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de melk aan de kook met 1 l water. Maak de venkel schoon en snij ’m in plakjes. Doe ze, met het takje rozemarijn, bij in de pan en kook 10 minuten. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Verwijder de rozemarijn. Hou de venkel warm.
  • 4 Beboter 4 ovenschaaltjes en verdeel er de helft van de venkel over. Kruid met peper en zout. Bestrooi telkens met 1 el grana padano. Verdeel er de rest van de venkel over. Overgiet elk schaaltje met 1 el van het kookvocht en 2 eetlepels room en strooi er de rest van de kaas over. Zet 10 à 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin gegratineerd zijn.
  • 5 Haal de vis uit de folie. Bak ’m goudbruin in wat boter en olie. Geef er de venkelgratin bij.
  • 6 Lekker met aardappelpuree

Zeeduivel in een jasje van chorizokruimels is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Guacamole met chorizokruim
15 min Snack
Bekijk recept

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met vijfkruidenpoeder
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min Voorgerecht
Bekijk recept