Lamsballetjes met pittige tomatensaus

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de uien en de knoflook. Fruit de uien glazig in een grote pan met wat olie. Voeg knoflook en het komijn-koriander- en chilipoeder toe. Roerbak 2 minuten tot de aroma's vrijkomen.
  • 2 Schep de helft van het ui-mengsel uit de pan en laat afkoelen.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe aan de pan met de uien. Laat 5 minuten sudderen. Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij. Laat 15 minuten sudderen.
  • 4 Meng het gehakt met de afgekoelde uien. Kruid met peper en zout. Rol er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot.
  • 5 Schep de balletjes in de saus. Laat op zacht vuur sudderen tot ze gaar zijn. Roer af en toe voorzichtig om. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Werk af met koriander en munt.

Lamsballetjes met pittige tomatensaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsballetjes met pasta pesto
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met lamsballetjes en zure room
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsballetjes met erwten-muntsaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige lamsballetjes
40 min Voorgerecht
Bekijk recept