Zalm met citroensalsa

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pluk de blaadjes peterselie en citroenmelisse van de takjes en hak ze fijn. Pel en hak de sjalot. Pers 1 citroen. Snij de boven-en onderkant van de citroen en schil hem tot op het vruchtvlees. Snij de partjes los tussen de vliesjes en snij ze in kleine stukjes. Meng de kruiden met de sjalot, het citroensap en het vruchtvlees. Hak de kappertjes fijn, meng ze door de salsa en breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen op keukenpapier.
  • 3 Verdeel de romanesco in roosjes, kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • 4 Bak de vis in een pan met olie aan beide kanten goudbruin: 2 à 3 minuten op het vel, zet dan het vuur lager, draai de vis om en laat nog 2 minuten verder garen.
  • 5 Serveer de vis met de romanesco en de citroensalsa. Bestrooi met amandelschilfers en parmezaan en serveer meteen.

Zalm met citroensalsa is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept