Lamskroon met ovenaardappeltjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Bak het vlees rondom bruin in een pan met olie. Kruid met peper en zout. Leg het op een bakplaat. Hou de pan apart.
  • 2 Spoel de aardappeltjes, dep ze droog en leg ze mee op de bakplaat. Schraap de jonge wortelen, leg ze erbij. Kruid met peper en zout en besprenkel met olie. Zet 35 minuten in de oven.
  • 3 Schraap de overige wortelen en schil de knolselder en snij alles in blokjes. Pel en snipper de ui. Stoof alles samen in de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Bestrooi met de suiker, laat lichtjes karamelliseren. Blus met de wijn.
  • 4 Laat inkoken tot de wijn volledig verdampt is, en doe er dan de fond bij. Leg de rozemarijn, tijm, laurier, kruidnagels en peperbolletjes in de saus en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Giet door een zeef en laat indien nodig nog wat inkoken. Kruid met peper en zout.
  • 5 Verdeel het vlees, de aardappeltjes en de jonge wortelen over de borden en lepel er wat saus bij. Serveer meteen.

Lamskroon met ovenaardappeltjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenaardappeltjes met gepaneerde vis
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonade met ovenaardappeltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kip met ovenaardappeltjes
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaals Gebraad Met Ovenaardappeltjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met een korstje, raïta met koriander
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met primeurgroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept