Schuimig preisoepje met boschampignons

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de prei en snij in stukken. Schil de aardappel, maak de ui schoon en snij ze in stukken. Fruit de prei, ui en aardappelstukjes aan in wat boter. Blus met de kippenbouillon. Laat 20 minuten onder deksel garen. Mix de soep fijn en zeef.
  • 2 Maak de champignons schoon. Halveer de grotere exemplaren en bak ze samen met de salieblaadjes en een uitgeperst knoflookteentje. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Snij de rode ui en lente-ui in fijne ringen.
  • 4 Voeg de room toe aan de soep en mix schuimig met een staafmixer. Verdeel over soepbordjes. Leg er de gebakken champignons en lente-ui bij. Werk af met de rode uienringen.

Schuimig preisoepje met boschampignons is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Toast boschampignon
Snack
Bekijk recept
Kaviaar van bospaddenstoelen
10 min Snack
Bekijk recept
Forel met boschampignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luxe koninginnenhapje van minikapoen en boschampignons, truffelolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Verloren rozijnenbrood met abrikozenmoes
20 min
Bekijk recept
Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroentaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept