Gegrilde inktvis met gepekelde groenten

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de chilipeper schoon en snij in dunne ringetjes. Meng met een scheutje olijfolie. Wentel er de inktvistubes in en zet een kwartier koel weg.
  • 2 Spoel de groenten. Schraap de wortelen en de witte rammenas en snij ze in plakjes. Snij de lente-uitjes in grove ringen.
  • 3 Verwarm, voor de gepekelde groenten, 250 ml water met de rijstazijn, de suiker, de knoflook, de chilipeper, de gember en alle specerijen. Laat inkoken tot er een vierde van de vloeistof overblijft. Doe er de gesneden wortel, lente-ui en rammenas bij en schep om. Laat 5 minuten marineren.
  • 4 Gril de inktvis 30 seconden aan elke kant op de barbecue.
  • 5 Serveer de gegrilde inktvis met de gepekelde groenten en enkele toefjes aioli. Werk af met waterkers.

Gegrilde inktvis met gepekelde groenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept