Visballetjes met tartaarsaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de vis in blokjes. Pel de ui en de knoflook. Spoel de prei en snij in stukken. Doe alles samen met het maïszetmeel, de eiwitten en de panko in een blender en mix fijn. Rol er hapklare balletjes van en laat een halfuur rusten in de koelkast.
  • 2 Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en laat even afkoelen. Snij in plakjes en bak ze goudbruin in wat olijfolie. 
  • 3 Doe de sesamzaadjes in een diep bord en rol er de balletjes door. Bak ze goudbruin in olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier. 
  • 4 Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Spoel de lente-ui en snij in ringen. Meng samen met de verse kruiden en de mayonaise. Kruid de saus met peper en zout.
  • 5 Serveer de balletjes met de gebakken aardappelen en de tartaarsaus.
  • 6 Lekker met een salade van eikenbladsla, rucola, tomaten en komkommer.

Visballetjes met tartaarsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Grappige hardgekookte eieren met tartaarsaus
Snack
Bekijk recept
Mosselbrochettes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Forel met tartaar van zuring en salade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmburgers
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde thaise visballetjes
40 min Snack
Bekijk recept
Kruidige visballetjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept