Visballetjes met tartaarsaus
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
60 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Libelle Lekker
print
Ingrediënten
800 g wijting
0.5 ui
2 teentjes knoflook
0.5 preiwit
400 g vastkokende aardappelen
2 eiwitten
40 g panko (of broodkruim)
4 kl maïszetmeel
5 el sesamzaden
olijfolie
peper
zout
8 el mayonaise (voor de tartaarsaus)
1 sjalot (tartaarsaus)
2 lente-uien (tartaarsaus)
150 g verse kruiden (gesnipperd- bieslook, krulpeterselie, dragon)
boter
Bereiding
Snij de vis in blokjes. Pel de ui en de knoflook. Spoel de prei en snij in stukken. Doe alles samen met het maïszetmeel, de eiwitten en de panko in een blender en mix fijn. Rol er hapklare balletjes van en laat een halfuur rusten in de koelkast.
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en laat even afkoelen. Snij in plakjes en bak ze goudbruin in wat olijfolie.
Doe de sesamzaadjes in een diep bord en rol er de balletjes door. Bak ze goudbruin in olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Spoel de lente-ui en snij in ringen. Meng samen met de verse kruiden en de mayonaise. Kruid de saus met peper en zout.
Serveer de balletjes met de gebakken aardappelen en de tartaarsaus.
Lekker met een salade van eikenbladsla, rucola, tomaten en komkommer.
Visballetjes met tartaarsaus is een recept van
Libelle Lekker
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Grappige hardgekookte eieren met tartaarsaus »
Mosselbrochettes »
Forel met tartaar van zuring en salade »
Zalmburgers »
Hollandse groentesoep met visballetjes »
Gefrituurde thaise visballetjes »
Kruidige visballetjes »
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s »