Scampispiesjes met gegrilde groenten en aardappelen in de schil

4
95 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi's, maak ze schoon, maar laat het staartje eraan. Meng de knoflook, de bladpeterselie, het paprikapoeder, het komijnpoeder, het korianderpoeder, het citroensap, 2 el olijfolie en het zout in een kom. Voeg de gepelde scampi's toe en laat minimaal 1 uur marineren. Kook de aardappelen in de schil.
  • 2 Snij de aubergine en courgette met een mandoline in lange linten. Maak de venkel schoon en snij in fijne plakjes. Pel de rode ui en snij in ringen. Wentel alle groenten door olijfolie en bestrooi met de gedroogde tijm en rozemarijn. Gril de groenten in een grillpan of op de bbq.
  • 3 Prik de scampi's op spiesjes en gril ze tot ze mooi roze zijn langs beide kanten.
  • 4 Snij het hoedje van de aardappelen en leg er telkens een plakje kruidenboter in. Serveer ze met de gegrilde groenten en scampispiesjes.

Scampispiesjes met gegrilde groenten en aardappelen in de schil is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept

Scampispiesjes met citrusvruchten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met tabouleh
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met amandelkorstje
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept