Supersnel Zwarte-Woudgebak

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop 3 eieren met 125 g fijne suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige massa. Roer er 2 eetlepels melk door. Zeef 120 g bloem, 1 tl bakpoeder en 20 g cacaopoeder. Meng het droge mengsel door de geklopte eieren. Bekleed en bakvorm met bakpapier en strijk het deeg gelijkmatig uit. Bak gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C. klop 2,5 dl room( vetgehalte) luchtig met 3 el bloemsuiker en enkele druppels vanille-essence. Verhit een klein bokaaltje krieken op sap en bind het sap met 1 el aardappelbloem( opgelost in wat water). Laat afkoelen. Haal het gebak uit de oven, sprenkel er enkel druppels kirsch over. Laat iets afkoelen en snij met een scherp mes in gelijke vierkantjes. Spatel wat slagroom op de helft van de vierkantjes. Duw een of 2 krieken in de slagroom. Leg er een tweede vierkantje op en spatel hier ook wat slagroom op. Strooi er chocoladeschilfers over en werk verder af met een toefje slagroom, en natuurlijk de kers( of kriek) op de taart.

Supersnel Zwarte-Woudgebak is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel rijstpannetje met tuinbonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Notenkoekjes met chocoladesteentjes
60 min -
Bekijk recept
Supersnel citrusijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept