Courgette carbonara

5 sterren op basis van 1 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pasta carbonara is het ultieme comfort food. Niets is fijner dan genieten van een groot bord romige pasta! Dit traditionele recept (zonder room!) bevat als extra smaakmaker dunne courgetteplakjes.  1. Kook de linguine in ruim water met zout al dente, laat uitlekken en bewaar wat van het kooknat.

2. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en fruit de uisnippers, knoflook en tijm glazig en goudgeel. Bak de courgetteplakjes mee tot ze zacht zijn; voeg flink zout en peper toe.  

3. Klop de eieren schuimig en voeg een handvol kaas en wat peper toe. Voeg de linguine toe aan de courgette, zet het vuur hoger, roer en warm goed door en schenk het eimengsel er in een dun straaltje bij.  Roer vervolgens wat van het bewaarde kooknat bij.

4. Blijf voorzichtig roeren tot de eieren nét zijn gestold.

5. Serveer de pasta in diepe borden en strooi de rest van de parmezaanse kaas erover.

Courgette carbonara is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta carbonara met tuinbonen en ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept